- Du är här:
- Startsida
- Kommun och politik
- Om kommunen
- Kostavdelningen
- Var kommer maten ifrån?
Var kommer maten ifrån?
I våra upphandlingar ställs höga krav på djurskydd och hållbar produktion. Vår strävan är att i möjligaste mån köpa svenska råvaror och från lokala livsmedelsproducenter
Våra leverantörer av livsmedel är:
- Grönsakshuset i Skövde - Potatis
- Grönsakshuset i Skövde - Färsk frukt och bär och färska grönsaker
- Martin & Servera - Grossist
- Mössebergsbagaren i Falköping - Färskt bröd
- Charkmans i Skara - Kött, fågel, fisk och chark
- Bröderna Hansson och Feldts fisk i Göteborg - Färsk fisk
- Dava Fodds i Skara via Charkmans - Färska ägg
Följande nyckeltal är från 2023:
- Inköpta livsmedel 32 499 247 kronor
- Ekologiskt % i inköpsvärde: 22,06%
- Ekologiskt % i vikt: 32,20%
- % utanför avtal: 4,79 %
- svenska ekologiska % i inköpsvärde: 15,40%
- svenskt kött: 99,12%
- svensk fågel 99,24%, oberedd fågel: 99,97%
- Co2E, koldioxidekvivalenter, per kilo livsmedel: 1,57
- Ursprungsland sverige 73,47%
- Mejerivaror från sverige 99,81%
- Ägg från Sverige 100%
- Ost från sverige 90,80%
Dela
Var det här informationen du sökte?
Tack för att du hjälper oss!