Lyssna

Var kommer maten ifrån?

I våra upphandlingar ställs höga krav på djurskydd och hållbar produktion. Vår strävan är att i möjligaste mån köpa svenska råvaror och från lokala livsmedelsproducenter

Våra leverantörer av livsmedel är:

  • Grönsakshuset i Skövde - Potatis
  • Grönsakshuset i Skövde - Färsk frukt och bär och färska grönsaker
  • Martin & Servera - Grossist
  • Mössebergsbagaren i Falköping - Färskt bröd
  • Charkmans i Skara - Kött, fågel, fisk och chark
  • Bröderna Hansson och Feldts fisk i Göteborg - Färsk fisk
  • Dava Fodds i Skara via Charkmans - Färska ägg

Följande nyckeltal är från 2023:

  • Inköpta livsmedel 32 499 247 kronor
  • Ekologiskt % i inköpsvärde: 22,06%
  • Ekologiskt % i vikt: 32,20%
  • % utanför avtal: 4,79 %
  • svenska ekologiska % i inköpsvärde: 15,40%
  • svenskt kött: 99,12%
  • svensk fågel 99,24%, oberedd fågel: 99,97%
  • Co2E, koldioxidekvivalenter, per kilo livsmedel: 1,57
  • Ursprungsland sverige 73,47%
  • Mejerivaror från sverige 99,81%
  • Ägg från Sverige 100%
  • Ost från sverige 90,80%
Förstora bilden

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!