Lyssna

Publicerad klockan .

Nu börjar nya E20 mellan Götene och Mariestad att byggas.

Nu startar Trafikverket produktionen av väg E20 mellan Götene och Mariestad. Under hösten pågår förberedande arbeten. Ansvarig entreprenör är Peab och de kommer att bygga E20- projektet. Projektet omfattar en byggnation av cirka 20 kilometer av E20 till mötesfri väg i ny sträckning med 2 + 2 körfält och 100 kilometer i timmen. Hela arbetet pågår fram till hösten 2028.

Karta över E20 Götene-Mariestad som visar åtgärder som genomförs.Förstora bilden

Karta över E20 Götene-Mariestad som visar åtgärder som genomförs.

Projektet är en totalentreprenad och under hösten ska en detaljerad projektering i form av en bygghandling tar fram. Projekteringen pågår fram till vårvintern 2025. I samband med detta kommer Peab att göra kompletterande geotekniska prover i väglinjen.

Om din fastighet berörs

Om din fastighet berörs av intrång från allmän eller enskild väg kommer Trafikverkets markförhandlare kontakta dig gällande ersättning för intrång. Äger du en byggnad nära nya E20 kommer en besiktningskonsult att ta kontakt med dig för besiktning.

Flytt av ledningar

Uppmärkning av arbetsområdet med käppar har påbörjats. Det har även påbörjats flytt av bland annat el- och fiberledningar som kommer i konflikt med E20. Senare i höst och vinter kommer borttagning av berg och fördikning att påbörjas.

Du kan läsa mer om projektet på Trafikverkets hemsida.

 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!