Lyssna

Publicerad klockan .

Beredskapsveckan i Götene kommun – Tillsammans är vi starkare!

Den här veckan uppmärksammar vi Beredskapsveckan.  En satsning för att öka medvetenheten om hur vi alla kan vara bättre förberedda vid olika typer av kriser. I Götene kommun arbetar vi för att skapa en tryggare och säkrare vardag för alla våra invånare och vi vill påminna om att beredskap börjar med oss alla – tillsammans.

Sex glada människor i olika åldrar som fikar i en solnedgång.Förstora bilden

Tillsammans blir beredskapen lättare.

Varför är beredskapsveckan viktig?

Vi lever i en tid där vi kan ställas inför oväntade utmaningar, som exempelvis strömavbrott, extremt väder eller störningar i samhällets tjänster. Syftet med Beredskapsveckan är att öka vår kunskap om hur vi kan klara oss själva under kortare perioder, men också hur vi kan hjälpa varandra vid behov.

En bra beredskap handlar inte bara om att ha extra mat eller vatten hemma – det handlar också om att bygga starka relationer och ett solidariskt samhälle där vi tar hand om varandra.

I kriser är det de små handlingarna som gör stor skillnad – en granne som hjälper en annan, en familj som delar resurser eller en gemensam insats för att hålla modet uppe.

Här är några saker du kan göra redan idag:

  • Se över din hemberedskap – vad behöver du för att klara dig i 72 timmar?
  • Lär känna dina grannar – i en kris är samarbete nyckeln till att klara sig bättre.
  • Följ kommunen och MSB för att få uppdaterad information om krisberedskap och hur du kan förbereda dig.

Mer information om hemberedskap och vad du kan tänka på inför en kris.

Tillsammans bygger vi ett tryggare Götene!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Små steg idag kan göra stor skillnad imorgon. Låt oss tillsammans stärka vår beredskap och visa att vi tar hand om varandra – i både vardag och kris.

Därför vill vi under Beredskapsveckan uppmuntra alla att tänka på sin egen och sina närmastes beredskap. Har du koll på vad du skulle behöva vid en kris? Har du pratat med dina grannar om hur ni kan stötta varandra?

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!