- Du är här:
- Startsida
- Omsorg och stöd
- Funktionsnedsättning
- Daglig verksamhet
Daglig verksamhet
Daglig verksamhet är sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. För att få daglig verksamhet ska du vara mellan 18 och 65 år, inte studerande och inte vara anställd på en annan arbetsplats.
Du som just har fått ett beslut om daglig verksamhet träffar en arbetscoach i ett kartläggningsmöte. På daglig verksamhet har vi två arbetscoacher. Deras arbete är att hjälpa till med placeringar. Detta görs i samråd med personen utifrån intresse, önskemål och utrymme i verksamheter eller företag. När vi har hittat en arbetsplats så finns en arbetscoach med dig som stöd under uppstarten
Daglig verksamhet i Götene kommun består av tre stationära verksamheter och en grupp placerad på ett externt företag. Vi har även möjlighet att skapa förutsättningar för en individuell placering på ett företag eller i en kommunal verksamhet. Vi erbjuder ett individuellt utformat stöd utifrån dina behov och önskemål kombinerat med vår kunskap och kompetens. Vi arbetar utifrån metoderna lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
Sysselsättning inom daglig verksamhet i Götene kommun ger en timersättning på åtta kronor.
Linden (resurs)
Daglig verksamhet Linden är en individanpassad daglig verksamhet, för personer som behöver stöd större delen av dagen. Sysselsättningen skapas utifrån behov, önskemål och du utgår från ditt egna kontor. En gång i veckan erbjuds musik som gruppaktivitet. Lunch finns möjlighet att få levererad från centralköket
Daglig verksamhet Linden fungerar även som en resurs åt andra verksamheter inom Götene kommun. Det innebär att personalen på förfrågan erbjuder utbildning och studiebesök, handledning och även bredvidgång och skuggning i handledningssyfte.
22:an och Ta & Ge
På daglig verksamhet 22:an och Ta & Ge arbetar alla utifrån sitt individuella schema. Utifrån behov finns här möjlighet att arbeta i grupp eller individuellt med stöd av stödassistent.
Ta&Ge
Arbetsuppgifterna på Ta & Ge är återbruk av kommunens inventarier, så som möbler och inredning samt tillverkning av diverse konstruktioner utifrån olika beställningar.
22:an
På daglig verksamhet 22:an finns vårt lager av förbrukningsmaterial där vi tar packar och levererar beställningar åt andra kommunala verksamheter. Vi utför olika miljöarbetet och upphämtning av återvinningsmaterial som körs till återvinningscentral flera tillfällen i veckan. Vedhantering, städ och tvätt till kommunens verksamheter samt externa företag.
Våra uppdrag utför vi med hjälp av vår elbil eller till fots. En gång i veckan erbjuds musik som gruppaktivitet. Lunch finns möjlighet att få levererad från centralköket.
Prototalgruppen
Prototalgruppen utför olika arbetsuppgifter åt företaget Prototal och Nivell System tillsammans med en stödassistent. I en egen lokal på Prototal är vi en del av produktionen och utför bland annat paketering, kvalitetsgranskning och montering. Lunch finns möjlighet att få levererad från centralköket och vi har tillgång till det gemensamma lunchrummet.
Café Helena
Café Helena är daglig verksamhets eget café på Helenagården. En omtyckt samlingsplats för fika och umgänge där vi tillsammans med två stödassistenter sköter den dagliga driften av caféet.
Arbetsuppgifterna här kan vara att möta kunder, baka, diska, smörgåsbredning, varubeställningar samt tvätt av våra arbetskläder. Lunch finns möjlighet att få levererad från centralköket.
Individuell placering
Att ha en individuell placering innebär att arbeta självständigt på ett externt företag eller i en kommunal verksamhet med en utsedd handledare på plats. En arbetscoach finns sedan alltid tillgänglig och kommer även på regelbundna besök hos dig på din arbetsplats. Målet är att försöka utveckla dina möjligheter till ett arbete på kort eller lång sikt.
Samarbete
Vi samverkar med kommunens arbetsmarknadsenhet för att sänka trösklarna ytterligare till den öppna arbetsmarknaden och för att stödja brukaren såväl som arbetsgivaren vid en individuell placering. Vi har ett nära samarbete med försäkringskassan, skola och övriga aktörer.
För mer information
Fredrik Gollmer, enhetschef
Telefon: 0511-38 68 69
E-post: fredrik.gollmer@gotene.se
Övriga telefonnummer
Linden
Telefon: 0511-38 62 35
22:an och Ta&Ge
Telefon: 0511-38 68 24
Café Helena
Telefon: 0511-38 64 24
Inger Sandellr, arbetscoach
Telefon: 0511-38 65 85
Carola Hallenberg, stödpedagog
Telefon: 0511-38 68 67
Dela
Var det här informationen du sökte?
Tack för att du hjälper oss!