Lyssna

Praktisk information till dig som har hemvård

Här finns praktisk information som är bra för dig som har hemvård (hemtjänst).

Förstora bilden

Nycklar

Inom hemtjänsten används nyckelfria lås. Det monteras ett digitalt dörrlås på din dörr som inte syns från utsidan. Det blir inte någon åverkan på dörren.

Kommunen står för kostnaden för lås och montering.

Du lämnar en nyckel till ditt hemtjänstområde. Personalen kommer i första hand att använda sina mobiltelefoner för att låsa upp dörren men kan komma att behöva använda nyckel. Du använder din egen nyckel precis som vanligt.

Städning

Om du är beviljad städning är det viktigt att det finns en väl fungerande dammsugare, dammduk, och städ-/moppredskap.

Hemtjänstens personal städar två rum och kök, och städning sker var tredje vecka.

Möblering

Det kan bli aktuellt med ommöblering och införande av hjälpmedel för att göra det säkrare för dig i ditt hem. Det kan också behövas för att underlätta för personalen när de ska hjälpa dig.

Husdjur

Har du husdjur så vill vi att de ska befinna sig i ett annat rum när hemtjänstpersonalen besöker dig. Skötsel av husdjur är ditt ansvar.

Avgifter

Kommunens avgiftshandläggare kan ge dig information vad hemtjänsten kan kosta för dig. Bostadstillägg kan sökas via Pensionsmyndigheten. Här kan du läsa mer om avgifter.

Gåva och belöning

Personalen får inte ta emot pengar eller annan gåva av dig. De får inte bevittna eller underteckna dokument som berör dig.

Träffpunkter

Det finns Träffpunkter i alla hemvårdsområden, både i centralorten och runt om på landsbygden. Där finns möjlighet till samvaro med andra. Det finns även ett brett utbud av olika aktiviteter som Fritid Senior står för. Här kan du läsa mer om Fritid Seniors aktiviteter på Träffpunkterna.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!