Lyssna

Publicerad klockan .

Nu återupptar vi försäljningen av våra billiga strötomter

I dag återupptar vi försäljningen av de tomter som ingår i kampanjen för strötomter för en krona kvadratmetern. Den som är intresserad av att köpa bör läsa in sig på köpevillkoren och registrera en intresseanmälan för aktuell tomt för att kunna lägga ett bud.

Flygfoto över ett mindre samhälle omgärdat av skog och en sjö intill.Förstora bilden

Den som vill köpa en av våra billiga strötomter kan nu vara med och buda. I dag återupptar vi nämligen försäljningen efter en dryg månads paus. Till följd av stor internationell medial uppmärksamhet, vilket medförde ett ohanterligt intresse från potentiella köpare från hela världen fick vi tillfälligt pausa försäljningen för att kunna hantera den kraftigt ökade efterfrågan.

Strötomtskampanjen lanserades i april med tomter som har stått osålda i upp till 40 år med utgångspris på en krona kvadratmetern. Förhoppningen var att det rabatterade priset skulle ge nytt liv till tomter som av olika anledningar fallit i glömska.

Bearbetat rutiner och upplyst intresserade köpare

Under pausen har vi arbetat på strukturer och rutiner för att kunna bemöta det stora intresset. Vi har också arbetat igenom de tusentals kontakter som sköljde över oss under ett par veckor mitt i semesterperioden.

Framför allt har vi fokuserat på att göra köpevillkoren tydliga för alla intresserade och därmed sålla bort de som inte är redo, inte har förutsättningar att köpa eller inte har möjlighet att göra den insats som krävs för ett tomtköp. Bland annat ställer vi krav på att en permanentbostad ska vara färdigbyggd på tomten inom två år och att anslutningsavgiften för vatten och avlopp betalas vid tillträdesdatumet.

En succé

Från det att kampanjen startade i april till och med säljstoppet i slutet av juni såldes fyra tomter. Ett resultat som vi är mycket nöjda med, då detta är tomter som har stått osålda i upp till 40 år. Men det marknadsföringsvärde som den globala uppmärksamheten har inneburit för Götene kommun är ovärderlig för en liten kommun med begränsade resurser.

Vi kan inte säga annat än att oavsett om vi säljer noll, tre eller alla tomter efter detta så är vi otroligt glada och tacksamma över hur den här kampanjen har fallit ut. Den har, otroligt nog, satt Götene kommun på kartan, och inte bara på Sverigekartan utan även på världskartan! Det är något som vi naturligtvis aldrig hade vågat drömma om", säger Johan Månsson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Nu ser vi fram emot att dra i gång försäljningen igen och hoppas så klart att några fler av våra strötomter blir sålda och att det så småningom byggs permanentbostäder där.

Mer information

Mer information om våra strötomter, köpevillkor och hur man köper en tomt hittar du på www.gotene.se/strotomter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!