Lyssna

Publicerad klockan .

Hej framtida Biosfärambassadör!

Vill du fylla på kunskaperna om hållbarhetsomställningen och vill du ta nästa steg och bli en del av något större? Nu har du chansen! Bli Biosfärambassadör!

Förstora bilden

Vad är en Biosfärambassadör?

Att vara biosfärambassadör handlar om att

  • engagera sig i hållbarhet och
  • sprida kunskap om biosfärområdet.

Nu erbjuds en ny utbildning som tagits fram tillsammans med utbildningsplattformen Dacapo Mariestad.

Efter steg 1 och steg 2 är du färdig biosfärambassadör och kan du sedan bidra till hållbarhetsomställningen utifrån den kunskaps- och erfarenhetsbank som du har. Dina insatser som biosfärambassadör sker i linje med den politiskt obundna Biosfärföreningens vision, mål och stadgar. Omställningen till det hållbara samhället behöver gå fort och vi behöver därför bli fler. Dina insatser som biosfärambassadör är betydelsefulla!

Vem kan bli Biosfärambassadör?

Biosfärambassadörerna har olika bakgrund. En gemensam nämnare är att man vill vara med och utveckla modellområdet för hållbar utveckling. Det sker genom information om biosfärområdets verksamhet och att man tar till sig frågor och idéer genom möten med människor. På så vis hjälper ambassadörerna till att fånga upp intressefrågor som föreningen kan jobba vidare med.

För biosfärområdet är ambassadörerna betydelsefulla och en del av kärnverksamheten. Idag finns ett fyrtiotal Biosfärambassadörer. Vi kan stolt säga att konceptet tagits fram av oss och att det har spridit sig till flera biosfärområden i Sverige samt internationellt till biosfärområden i bland annat Tjeckien, Finland och Canada.

Biosfärambassadörsutbildningen

Nästa steg 2 är:

  • Måndag 11 november kl.17-18

Anmälan sker genom att du efter avklarat steg 1 meddelar ditt namn och önskat Steg 2-tillfälle senast fredag den 8 november 2024 till Biosfärområdets kansli.

Du kan läsa mer om Biosfärambassadörer på Biosfärområdets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fakta om Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle

  • Vi är föredömen för omvärlden! Kinnekulle tillsammans med skärgården utmed Vänerns sydostkust utsågs redan 2010 av UNESCO till ett av världens modellområden för hållbar utveckling.
  • Ett biosfärområde är en plats med höga natur- och kulturvärden som utsetts av UNESCO där nya metoder och ny kunskap testas för att nå en långsiktig hållbar samhällsutveckling.
  • Vill du veta mer om hur du kan bidra till en hållbar samhällsutveckling? Inspireras av alla goda exempel som finns på biosfärområdets hemsida www.vanerkulle.se.

 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!