Lyssna

Vernissage Galleri Hemmavé

Vi kallar vår utställningsplats under stjärnorna för Galleri Hemmavé och igår eftermiddag var det vernissage för Nikita Mokroguz alster i form av miniatyrer och modellhus.

Utställningen pågår under perioden 26 augusti - 22 september.

Nikita Mokroguz under vernissagen av Galleri Hemmavé.Förstora bilden

Nikita Mokroguz under vernissagen av Galleri Hemmavé.

Om Nikita Mokroguz

Nikita är en 13-årig kille som bor i Götene kommun efter att han flyttat till Sverige från Ukraina. Sedan ett par år tillbaka skapar han miniatyrer och modellhus. Nikita använder sig i så stor utsträckning som möjligt av återvunnet material när han skapar sina miniatyrvärldar. Detaljrikedomen är stor och man upptäcker allt som oftast något nytt varje gång man kikar in i Nikitas skapelser.

Om Galleri Hemmavé

Galleriet har sin upprinnelse i en tankesmedja 2021. En idé som inte ville släppa greppet och som växte ur samverkan mellan GöteneBostäder, Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, Kultursystem Kinnekulle och Götene kommun.
Vi är glada att nu kunna presentera den tredje av totalt tio planerade utställningar i den nya utemiljön i kvarteret Melonen 6, innanför de nyproducerade bostadshusen på Alsborgsgatan 11 och 13 i Götene.

Om utställningen

Tid: Utställningen pågår mellan 26 augusti och 22 september och är en del av Höstrundan 2024.

Plats: Alsborgsgatan 11-13 i Götene, kvarteret Melonen 6

Arrangör: GöteneBostäder, Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, Kultursystem Kinnekulle och Götene kommun med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Miniatyrmodell av Nikita Mokroguz.

Miniatyrmodell av Nikita Mokroguz.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!