Lyssna

Konsert: Från gammalt till nytt - 27 oktober

Maria och Jan bjuder bland annat på visor, jazz och vispop, från gammalt till nytt, med mestadels svenska texter från några av våra mest kända textförfattare, kompositörer och artister. Denna eftermiddag smyger de även in ett par låtar från bland andra Creedence och Carlene Carter - varmt välkommen på konsert i Österängs bygdegård.

Förstora bilden

Maria Sitte.

Tid: Söndag 27 oktober klockan 16:00

Plats: Österängs bygdegård

Biljetter: 50 kronor för föreställning samt kaffe och smörgås, köps via nortic.se eller Medborgarkontoret i Götene 0511-386000, eller anmälan + swish till Monica Ekblad 0708661987. Hör av dig till Monica vid frågor om kost eller om du behöver skjuts.

Sista dag för biljettköp är 25/10

Arrangör: Österängs bygdegård med stöd av Kulturen i Götene kommun.

Jan Björklund.

Om Jan Björklund

Jan bor i Vinninga men är född och uppvuxen i Järfälla strax utanför Stockholm. Han började tidigt ta privatlektioner i gitarr och elgitarr för gitarristen och kompositören Christer Karlberg.

Efter studier för Ronny Carlsson vid Kapellsbergs Musikskola/Härnösands folkhögskola påbörjade han hösten -99 sina studier hos professor Jan-Olof Eriksson vid Musikhögskolan i Piteå.

Sedan hösten 2004 arbetar Jan som gitarrpedagog och ensemblelärare på Lidköpings musikskola. Vid sidan av jobbet som pedagog frilansar Jan som musiker i alla möjliga sammanhang där det behövs en gitarrist.

Om Maria Sitte

Maria bor i Forshem, jobbar som medicinsk sekreterare till vardags men har sjungit sedan hon var fem år gammal då hon började sjunga i kyrkans barnkör. När det väl var dags för gymnasiet läste hon i Lidköping på det estetiska programmet med inriktning musik och efter gymnasiet började hon på musikpedagoglinjen i Motala, en filial till Brunnsviks folkhögskola.

Hon har arrangerat välgörenhetskonserter för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Barncancerfonden och Hospice Gabriel.

Vid sidan av arbetet frilansar hon som solist vid bland annat musikgudstjänster, bröllop och begravningar men även tillsammans med körer eller vid andra tillfällen där det behövs en solist.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!