Lyssna

Publicerad klockan .

Information från Polisen om händelsen på Alsborgsgatan

Polisen meddelar att skottlossningen på Alsborgsgatan är en isolerad händelse mellan enstaka individer och bedöms inte vara gängrelaterad. En person sitter häktad och det finns ingen anledning att känna oro över att vistas ute uppger polisen. En samlingslokal är öppen under dagen i Träffpunkten i Götene för den som har behov av att prata eller vara med andra.

Polisens logotypFörstora bilden

Sent under söndagskvällen inträffade en skottlossning vid ett flerfamiljshus i Götene tätort. Det är en balkong i Götenebostäders hus på Alsborgsgatan 13 som har beskjutits från gatan.

Polisen meddelar att ingen person har skadats fysiskt. En person har gripits kopplat till händelsen.

En enskild händelse utan koppling till organiserad brottslighet

Polisen meddelar att det rör sig om en isolerad händelse mellan enstaka individer. Det bedöms inte vara gängrelaterat eller ha kopplingar till organiserad brottslighet. Polisen uppger att man inte behöver känna någon oro för att vistas ute.

För ytterligare information om händelsen hänvisar vi till www.polisen.se.

Söker vittnen till händelsen

Polisen söker vittnen och uppmuntrar den som har sett eller hört något som kan vara kopplat till händelsen att höra av sig till polisen. Det behöver inte vara stora iakttagelser utan polisen tar tacksamt emot all information som kan tänkas vara kopplad till händelsen.

Samlingslokal med samtalsstöd

För att kunna möta eventuell oro kring det inträffade har kommunen öppnat en samlingslokal i Träffpunkten Heldesborg i Götene som finns tillgänglig under måndagen från klockan 11.30. Dit är alla välkomna som känner oro, har behov av att prata med någon, vill ta en kopp kaffe tillsammans med andra eller bara inte vill vara själv.

Utöver detta har polisen förstärkt med extra närvaro i Götene och bostadsbolaget finns på plats på Alsborgsgatan under dagen.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!