Lyssna

Publicerad klockan .

Välkomna till banvallen i Götene på torsdag den 5 september

På den gamla banvallen mellan Lidköpingsvägen och riksväg 44 har en blomstrande plats vuxit fram, på initiativ av Semper. Kom och upptäck hur banvallen har förbättrats för insekter och fåglar, bland annat har skolbarn sått ängsblommor.

En äng vid den gamla banvallen. Förstora bilden

Klicka för att förstora.

torsdag den 5 september kl. 18.00-19.00 är alla välkomna till den gamla banvallen för en guidad tur med Naturskyddsföreningen och kommunekologen.

På den gamla banvallen mellan Lidköpingsvägen och riksväg 44 har en blomstrande plats vuxit fram. Efter initiativ av Semper har många engagerat sig för att höja naturvärdena i stråket. Bland annat har förskolebarn och skolbarn sått ängsblommor våren 2024.

Kom och upptäck hur platsen har förbättrats för insekter och fåglar. Vem vet, du kanske får med några värdefulla tips hem!

Läs mer om projektet och biosfärstråket här.

Lokala naturvårdssatsningar

Satsningen på att stärka stråkets biologiska mångfald bygger på ett initiativ från Semper och är ett samverkansprojekt mellan Semper, Naturskyddsföreningen Kinnekulle, Götene kommun och Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Satsningen är finansierat av statliga medel från Naturvårdsverket via Länsstyrelsen Västra Götaland.

Lokala naturvårdssatsningen. Förstora bilden

Klicka för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!