Lyssna

Publicerad klockan .

Försäljningen av enkronastomterna fortfarande i full gång

Är alla enkronastomter sålda?! Eller varför är alla strötomtannonser borttagna hos Fastighetsbyrån? Lugn, det finns fortfarande tomter att köpa för den som är intresserad. Vi har bara plockat hem försäljningsprocessen till oss. Det gör vi för att underlätta budgivningshanteringen för Fastighetsbyrån.

En skylt med texten "Till salu 1 krona" på som står på en sandig yta med träd i bakgrunden. Förstora bilden

För den som letar efter våra enkronastomter på Fastighetsbyråns hemsida och inte hittar dem, kan vi betrygga dig med att det fortfarande finns tomter att köpa. Vi har bara tagit bort alla annonser från Fastighetsbyråns sida. Motsvarande information och formulär för intresseanmälan finns numera på Götene kommuns hemsida, www.gotene.se/strotomter.

Stort utländskt intresse har tagit mycket tid

På grund av det ovanligt höga intresset från utländska kunder har Fastighetsbyrån behövt lägga mycket tid på att hantera frågor och förklara vad som gäller när man köper en tomt i Sverige. För att minska byråns arbetsbörda har vi beslutat att Fastighetsbyrån endast ska hantera själva budgivningen. Allt fram tills att köparen är redo att lägga första budet hanteras numera av oss.

Tomtinformation och intresseanmälan på kommunens hemsida

All information om strötomterna finns numera endast på kommunens hemsida. Det är också på kommunens hemsida som du lämnar en intresseanmälan för att få vara med i budgivningen.

Kontroll av köpare

I och med att vi från och med nu hanterar samtliga intresseanmälningar är det också vi som säkerställer att köparen uppfyller de krav som ställs på tomtköparen. Den som inte uppfyller kraven, om bland annat svenskt bankkonto, kommer inte ges möjlighet att lämna ett bud förrän samtliga krav är uppfyllda.

Vår förhoppning är att detta ska underlätta för Fastighetsbyrån samt snabba upp avtalsskrivningen.

Mer information hittar du på vår hemsida

Har du några frågor eller är sugen på att köpa en tomt? Börja med att gå in på www.gotene.se/strotomter och läs in dig på villkoren. Där hittar du också kontaktinformation om du har frågor.

När du är säker på att du uppfyller kraven och är redo för att lägga ett bud, då är välkommen att göra en intresseanmälan på den aktuella tomten.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!