Lyssna

Publicerad klockan .

Spännande besök på nya förskolan

Nyligen fick förskolebarnen på Västerby förskola följa med på en spännande guidning innanför väggarna på den nya förskolan. Besöket var mycket uppskattat.

Förskolebarn i reflexvästar tillsammans med sina pedagoger. De tittar på när byggarbetare jobbar i en stor lokal.Förstora bilden

Under året har barnen på Västerby förskola kunnat följa bygget av den nya förskolan. Några hundra meter utanför nuvarande lokaler är de vana vid att se stora maskiner köra runt på det inhägnande byggområdet. Under flera månader har det byggts, hamrats och spikats för fullt. Men att få se den nya förskolan invändigt var riktigt spännande för barnen. Det var med stort intresse de utforskade lokalerna, som ska vara helt klara sommaren 2025.

–Två barn höll hela tiden varandra i handen samtidigt som de utforskade i stort sett alla ytor. Några barn var imponerade över stegar och ställningar som de såg genom fönstren. De hade gärna klättrat upp på taket. Leta spik från golvet var också något som var spännande och de hittade många, berättar förskolläraren Carola Svensson.

Väl förberett besök

Besöket var väl förberett hos byggpersonalen, som hade märkt ut var barnen kunde gå på området. Det fanns många detaljer längs vägen, som fascinerade flera av barnen.

– Några av barnen tyckte bland annat att det var häftigt med olika storlek på fönstren och att det fanns rör som stack upp här och där. Ett barn låtsades att ett rör var en toalett, säger Stina Holm, förskollärare.

Barnen hade många frågor om byggprocessen; både spontana och förberedda. Byggarbetarna visade stort intresse för barnens frågor och ställde även motfrågor.

Nya förutsättningar

Från augusti 2025 ska alltså förskolebarn kunna flytta in på nya Västerby förskola. De nya lokalerna kommer att ge helt andra förutsättningar för det pedagogiska arbetet än i dagsläget.

– Vi får lokaler anpassade efter förskolebarn och har möjlighet att skapa många olika lärmiljöer för undervisning. Den nya innehållsrika gården skapar förutsättningar för ett fördjupat lärande utomhus. Det skapar en helhet där inne möter ute, och projektet kan vara levande överallt, säger rektor Katarina Bly.

Nya lokaler och ny förskolegård blir utan tvekan ett stort lyft för Västerby förskola.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!