- Du är här:
- Startsida
- Barnomsorg och skola
Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.
Publicerad klockan .
Göteneelever tog hem 1:a och 2:a pris i Skaraborgs första Skolhackathon i Minecraft
Under måndagsförmiddagen möttes de 10 tävlande skolklasserna i Skaraborgs regionfinal i Skolhackathon i Minecraft där varje grupp fick träffa juryn. Efter överläggning stod det klart att årskurs 5 från Källby Gård tog hem vinsten och får representera Skaraborg i den nationella finalen den 6 december. Andra pris gick även det till Götene, till klass 5A på Prästgårdsskolan. Stort grattis till alla våra elever!
Det var mycket nerver i det digitala väntrummet innan elevgrupperna fick komma in och träffa juryn. Men trots detta levererades presentationerna i både tal och bild.
Juryns motivering 1:pris
”Med stor entusiasm presenterar klassen sitt drömsamhälle. Deras lösningar visar på ett helhetstänk med djup. De har byggt ett genomtänkt, cirkulärt samhälle som tydligt kopplar samman social och ekologisk hållbarhet. Den modell de byggt i Minecraft visar en estetiskt tilltalande plats, byggd för att invånarna ska trivas och stanna kvar länge. Klassen har visat att ett gott och trivsamt samarbete ger resultat. Stort grattis och lycka till! Vi ser fram emot att få besöka ert drömsamhälle.”
Nu har klassen några veckor på sig att pusta ut, men också slipa på presentationen inför den nationella finalen, där de får möta skolor från Dalarna, Gotland, Stockholm, Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten. Juryn, bestående av Mia Davenil från Swedbank, Jenny Brusk från Science Park Skövde, och Eva-Lena Skalstad, Miljökompetens i Västsverige.
Juryns motivering 2:pris
”’Greenville har ett bra helhetstänk. Ett cirkulärt samhälle med omtanke om djur och natur, där djurbroar och djurtunnlar visar på att man även tänkt på den biologiska mångfalden. Med en exceptionellt tydlig, välformulerad och inövad presentation imponerar de på juryn.”
Skolhackaton
Konceptet ”Skolhackathon i Minecraft” kom till för några år sedan då två bekanta som jobbade på UF Västernorrland och Technichus Science Center funderade över hur de kunde samverka. Konceptet har sedan dess genomförts i flera regioner. I höst har UF Skaraborg tillsammans med Dalénium Science Center drivit ett pilotprojekt där 10 skolklasser i årskurs 5 från Lidköping (Järpås, Råda och Lilleskog), Götene (Prästgårdsskolan och Källby gård) och Skövde (Billingsdalsskolan och Billingskolan) har deltagit. Nästa år är förhoppningen att göra ett ännu större event där fler skolor kan delta.
Dela
Var det här informationen du sökte?
Tack för att du hjälper oss!