Lyssna

Musik på Slott och Herresäten: Hannah Tolf - 20 oktober

Hannah Tolfs musik väller in. Obeveklig, vild och vidunderlig. Den breder ut sig, expanderar och lever som en naturlig förlängning av hennes fenomenala röst. Nu kommer hon och hennes kvartett och gästar Musik på Slott och Herresäten på en för oss alldeles ny spelplats. Varmt välkommen in i 'Musikrummet' i huvudbyggnaden på Hellekis säteri.

Hannah Tolf.Förstora bilden

Hannah Tolf.

Om evenemanget

Tid: Söndagen den 20 oktober klockan 16:00

Plats: Hellekis Säteri - huvudbyggnaden plan 2 (hiss finns ej).

Biljetter: 250 kronor för vuxen, 130 kronor för ungdomar 13-26 år, 50 kronor för barn upp till 13 år

Biljetter bokas på nortic.se eller Medborgarkontoret i Götene 0511-38 60 00

Arrangör: Kulturen i Götene kommun i samarbete med Studieförbundet ABF

Om Hannah Tolf

Sångerskan och kompositören Hannah Tolfs konstnärliga vision och omisskänneliga signum lever och frodas i en singulär hybrid ljudvärld där jazzens frihetslängtan blandas med soulens känslosamma intellekt i långsamt muterande popstrukturer.

Med trygg hand för hon oss djupare, närmre beröringspunkten, där vi kan se varandra i ett varmare ljus. I oemotståndliga instrumentala baksug av breda, pulserande bottnar, suggestiva ackordföljder och kraftfulla melodier tvingas allt till ytan för att slås runt och isär. Rösten vilar och tornar upp sig om vartannat, ren processad eller tjocka unison lager. Det brustna och evinnerligt ljuvliga bearbetas tålmodigt i orden såväl som i de korsbefruktade akustiska och elektroniska ljudvärldarna. Improvisationen är central och det fria uttrycket går aldrig förlorat, varken i skapandet eller framförandet. Den kritikerrosade skivdebuten The Park släpptes 2014 på Havtorn Records och beskrevs av media som “en hyllning till livet och människan”.

Hannah Tolf - sång
Donovan Martens - bas
Jonathan Albrektson - synthar, piano
Emil Blommé - trummor

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!