Lyssna

Underrättelse om granskningsutlåtande- Detaljplan för Skeby 16:1, Svanvik etapp 1

Efter att förslag till detaljplan för Skeby 16:1, Svanvik etapp 1, varit föremål för granskning planeras nu för beslut om antagande av planen. Detaljplanen var utställd för granskning under perioden 2 april 2024 till 18 april 2024. Detaljplanen avses behandlas för antagande av Kommunstyrelsen 5 juni 2024.

Sammanställning av inkomna synpunkter

Under granskningen sändes granskningshandlingar till berörda kommunala och statliga myndigheter och organ samt till berörda sakägare. Förslaget fanns tillgängligt på kommunen hemsida. Under granskningen har det varit möjligt att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget. De skriftliga synpunkter som inkommit under granskningen finns redovisade i ett granskningsutlåtande, tillsammans med kommunens svar.

Granskningsutlåtande och samtliga planhandlingar fram till och med granskning finns tillgängliga här.

Aktuellt förslag

Detaljplanen berör del av Skeby 16:1 mellan 1:a Svanviksvägen och Sjöviksvägen liksom söder om infartsväg till Svanvik. Därtill ingår Skeby 16:3 och ett område kring Skeby 16:3. Syftet med planen är skapa möjligheter för bostadsbebyggelse i kommunens västra delar där infrastruktur till stor del redan finns utbyggd. Bebyggelsen föreslås som småhusbebyggelse med möjlighet till radhus inom delar av området. Totalt cirka 20-25 bostäder. I planområdets östra del planeras för möjlighet att omhänderta och fördröja dagvatten.

Planförslaget är förenligt med gällande översiktsplan. Förslaget bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan om det genomförs.

Frågor

Frågor om detaljplanen besvaras av:
Planarkitekt Elin Perjos
Telefon: 0511-38 60 68
E-post: elin.perjos@gotene.se
Sektor Samhällsbyggnad

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!