Lyssna

Publicerad:

Meddelande om antagande

Kommunstyrelsen antog 12 juni 2024 § 139 ändring av detaljplan för del av Götene samhälle. Justering av kommunstyrelsens protokoll med antagandebeslutet tillkännagavs på kommunens anslagstavla den 14 juni 2024. Planförslaget i sin helhet med tillhörande handlingar finns tillgängliga på kommunens hemsida, www.gotene.se/planlaggning.

Aktuellt förslag

Syftet med ändringen är att justera användningen av industripark/skyddsområde inom Majåker 23:1 och Mården 1 till nya förhållanden. Det användningsområde som föreslås tas bort hade tidigare som syfte att reglera avståndet till dels en luftledning och dels till järnvägen. Idag finns varken järnvägen eller luftledningen kvar. För att utnyttja byggrätten på ett effektivt sätt bedöms ändringen vara lämplig. Ändringen medger cirka 13 000 kvadratmeter ytterligare byggrätt i byggnadsarea.

Byggnadshöjden föreslås höjas från 8 till 14 meter inom hela den markerade ytan, väster om gamla järnvägsbanken, för att möjliggöra för samma typ av byggnation som tillåts i den nyare detaljplanen som gäller på östra sidan av den gamla järnvägsbanken.

Del av utfartsförbudet som finns längs planområdets västra gräns, mot Västerbyvägen, föreslås tas bort för att möjliggöra in- och utfarter till området från Västerbyvägen som är en kommunal lågtrafikerad gata.

Överklaga beslut

Den som vill överklaga beslutet att anta detaljplanen gör det hos mark- och miljödomstolen enligt plan- och bygglagen kap 13 § 2a. Överklagandet ska lämnas till Götene kommun, Sektor samhällsbyggnad. Har överklagandet kommit in i rätt tid kommer ärendet att sändas vidare till mark- och miljödomstolen som ska pröva överklagandet.

Överklagandet ska vara skriftligt och ange:

  • Vilket beslut du överklagar, t.ex. genom att ange diarienummer, benämning av detaljplanen, beslutsdatum och/eller paragrafnummer i protokollet.
  • Varför du anser att beslutet är felaktigt och vilken ändring du vill ha. Bifoga handlingar eller annat som stöder din uppfattning.
  • Kontaktuppgifter: Namn, postadress, telefonnummer och gärna e-postadress
  • Om ombud anlistas ska fullmakt från ombudet bifogas överklagandet tillsammans med kontaktuppgifter till ombudet.

Överklagandet ska skickas eller lämnas till:

Postadress: Götene kommun, Samhällsbyggnad, 533 80 Götene
Besöksadress: Götene kommun, Torggatan 4, Götene
E-post: kommunstyrelsen@gotene.se

Överklagandet ska ha inkommit senast den 5 juli 2024

Frågor om detaljplanen besvaras av:

Planarkitekt John Cronqvist
Telefon: 0511-38 60 57
E-post: john.cronqvist@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!